středa 4. dubna 2012

Fotografie dětí

Je jasné že spousta rodičů má nutkání chlubit se fotografiemi svých drobečků. Chápu, že jsou to nejkrásnější a nejdokonalejší, co se vám dosud povedlo, ale prosím, dodržujte alespoň pár základních pravidel.

1. Hlídejte si soukromí. Pokud vystavujete na Facebooku, nastavte vyditelnost pouze pro přátele. I přátelé přátel už je hodně široký okruh. Zvlášť, když někteří berou jako sport mít co nejvíce virtuálních přátel. Když dáváte fotky do webové galerie, doporučuju soubor zaheslovat. Stačí jednoduché heslo - například pro vaši dcerku Lucii heslo lucinka. Známí si to snadno zapamatují, neznámé heslo odradí. Nechcete přece, aby vaše zlatíčko mohl okukovat nějaký úchyl.

2. Nezveřejňujte trapné nebo choulostivé fotky. Svou fotku s nahulatou prdýlkou byste si také nevystavili na odiv všem ptátelům, tak to nedělejte svému potomkovi.

3. Nevystavujte milion téměř totožných fotek. Vím, že každá póza vašeho zlatíčka je pro vás úžasná, ale okolí to může začít nudit. Výhodou digitálního foťáku není jen nafotit spoustu fotografií, ale také si z nich vybrat nejhezčí a ostatní vymazat. Proto z každé příležitosti vyberte jen jednu nejzajímavější a tu použijte.